SP:
Intervención de Viky de “Cafè amb Llet”.
Durante su intervención, el pasado 10 de junio, en la Jornada de Pressenza en Barcelona, que tuvo lugar en Calabria 66, Viky, de “Cafè amb llet”, nos comentó varios temas.
“Cafè amb llet” surgió como medio de comunicación por iniciativa de Albano, un periodista freelance y su compañera Marta, para denunciar casos de corrupción y gestión deficitaria en los hospitales de Blanes y Calella (Gerona). Se llegaron a distribuir 20.000 ejemplares por mes.
A partir del 15M, para contrarrestar la manipulación de los medios de comunicación pagados por la Banca, y mediante un sistema de crowdfunding, en dos meses se consiguieron fondos para llegar a cumplir el objetivo de publicar 150.000 ejemplares, una vez al mes, durante medio año.
La distribución se realizaba a través de redes de voluntarios, en su mayoría activistas de movimientos sociales como “Aurea Social”, el ateneo La Base, el casal popular “Tres Voltes Rebel”. Se repartía en: metros, trenes, cafeterías, en la calle, asambleas y centros de activismo social, hospitales, panaderías, peluquerías, etc.
Tuvo fuerte relevancia en un momento en que en los medios de comunicación “oficiales” había líneas rojas para el activismo social y líneas verdes para la banca.
Los temas: denuncia de los recortes en sanidad y educación, abusos de los bancos, los desahucios, cobertura de las movilizaciones de los movimientos sociales, Información sobre la Ley Mordaza, pautas de desobediencia civil. El último número fue dedicado al TTIP.
Se consiguió algo tan sencillo como que los estudiantes pudieran informar a sus padres “de lo que estaba pasando” sin necesidad de sentarlos delante de Internet.
Lo positivo de esta experiencia colectiva fue la autogestión de todas las tareas a base de voluntarios, surgidos de los movimientos sociales, con un fuerte apoyo de Marea de pensionistas y con la ilusión y el empuje de Marta y Albano.
CAT:
“Cafè amb Llet»
Intervenció de Viky de “Cafè amb Llet”.
Durant la seva intervenció, el proppassat 10 de juny, en la Jornada de Pressenza a Barcelona, que va tenir lloc a Calàbria 66, Viky, de “Cafè amb llet”, ens va comentar diversos temes.
“Cafè amb llet” va sorgir com a mitjà de comunicació per la iniciativa d’Albano, un periodista freelance, i la seva companya Marta, per denunciar casos de corrupció i gestió deficitària als hospitals de Blanes i Calella (Girona). Es van arribar a distribuir 20.000 exemplars per mes.
A partir del 15M, per contrarestar la manipulació dels mitjans de comunicació pagats per la Banca, i mitjançant un sistema de crowdfunding, en dos mesos es van aconseguir fons per arribar a complir l’objectiu de publicar 150.000 exemplars, una vegada al mes, durant mig any.
La distribució es realitzava mitjançant xarxes de voluntaris, majoritàriament activistes de moviments socials com “Aurea Social”, l’ateneu La Base, el casal popular “Tres Voltes Rebel”. Es repartia en: metres, trens, cafeteries, al carrer, assemblees i centres d’activisme social, hospitals, fleques, perruqueries, etc.
Va tenir una forta rellevància en un moment en què en els mitjans de comunicació “oficials” hi havia línies vermelles per a l’activisme social i línies verdes per a la banca.
Els temes: denúncia de les retallades en sanitat i educació, abusos dels bancs, els desnonaments, cobertura de les mobilitzacions dels moviments socials. Informació sobre la Llei Mordassa, pautes de desobediència civil. L’últim nombre va ser dedicat al TTIP.
Es va aconseguir alguna cosa tan senzilla com que els estudiants poguessin informar els seus pares “d’allò que estava passant” sense necessitat d’asseure’ls davant d’Internet.
El positiu d’aquesta experiència col·lectiva va ser l’autogestió de totes les tasques a força de voluntaris, sorgits dels moviments socials, amb un fort suport de Marea de pensionistes i amb la il·lusió i l’embranzida de Marta i Albano.